Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Ja a skúsenosť? Veď som študent!

Aj sa vzdelávam, aj sa flákam, aj si privyrábam, aj si užívam mladosť, aj pivko si vychutnávam – študent. Ach, tie krásne chvíle študentské. A potom čo. Skončiť päťročnicu na vysokej škole. Vytlačiť CVčko, ktoré nesmie byť napísané vo Worde, pretože ťa vysmejú. Nezabudni uviesť, že máš pracovné návyky z baru či obchodu – to sa počíta! A čo ak sa opýtajú na skúseností v oblasti marketingu? Ale veď! Študoval som!

To, že naberať skúsenosti môžeš aj počas štúdia, už asi tušíš, no možno chýba informácia, možno chýba motivácia, možno chýba odvaha. Často sa stáva, že pri otázke „Prečo si sa nezapojil do súťaže?“ je odpoveď typu: „Nevedel som!“, a preto prichádzame s malým (naozaj malým) prehľadom súťaží/projektov, o ktoré by si počas roka mal zakopnúť.

Vyhneš sa tým facke reality prvého dňa v reklamnej agentúre, budeš aspoň približne vedieť či je tá práca to pravé orechové a na pohovore môžeš frajerovať so skúsenosťami – je to bohovské.

ADC Štempel

Tento projekt funguje od minulého roka vďaka Art Directors Club-u Slovakia. Zaregistruješ sa na stránke www.adcstempel.sk, počkáš kým ti pošlú zadanie, ktoré potom vypracuješ.  Ak uspeješ, vyhráš stáž v agentúre.

Súťaž je určená pre jednotlivcov a ide o komplexné zadanie, takže ti jeden plagátik či copytext nebude stačiť. Ide skôr o to, aby si ukázal svoje kreatívne myslenie a komplexné pretvorenie nápadu a zapracovanie všetkého potrebného z briefu.

Nemaj teda strach, ak PSko nie je tvoj najkamoš, alebo opačne, ak nie si copík s copíkom. Kreatíva je tu však podstatná, pretože sa pátra po mladých kreatívnych ľuďoch! ADC Štempel podporujú najlepšie agentúry a výhercom garantujú stážové miesto.

Čo potom keď získaš ADC štempel? Vyberieš si agentúru, v ktorej by si chcel absolvovať letnú stáž a rýchlo tam napíšeš. Dohodnete sa a už si môžeš zaštemplovať svoje letné stážové dni. Tohtoroční výhercovia budú mať workshop na konferencii Zlatého Klinca, čo je úplna parádička.

Mimochodom, brief na ADC Štempel 2017 je už vonku, preto si pekne vyklikaj stránku. A ešte si pozri video minuloročných štemplistov – je super.

Mimochodom č. 2, v CZ TRIADe už pracuje jeden zo štemplistov!

 

Žiarovka

Ďalším svetielkom skúseností je kreatívna súťaž pre vysokoškolákov „Žiarovka“ (Bacha!, je vekovo obmedzená, tak nebuď obmedzenec a pamätaj že prihlásiť sa môžeš len ak máš do 28 rokov). Ide o prácu v tímoch – teda agentúrny model – postavenú na jednom zadaní. Šupa je, že výherný tím je vždy vyhlásený na odovzdávaní cien Zlatý Klinec.

Dvoj- alebo trojčlenné tímy, v ktorých budete na zadaní makať, majú od minulého roka super príležitosť, a to konzultovať svoje nápady s kreatívnym riaditeľom, ktorý im bude v súťaži pridelený. Pamätaj, odborník z fachu má pomôcť, nasmerovať, nie demotivovať. A premávať sa medzi reklamnou smotánkou počas galavečera ako víťaz súťaže? Masooo!

A keď s kamošmi v tíme, bude oslava rovno medzi elitou. Skúsenosť na nezaplatenie a ver mi, Žiarovka bude blikotať v tvojom CVčku lepšie než výdajný pult so šunkou v supermarkete (heštegrešpekt).

 

Cirkulátor

Súťaž s veľkým rozpätím ponúka aj Univerzita Konštantína filozofa v Nitre, a to, že nemusíš byť z Nitry a v Nitre, je ti dúfam jasné. O čom Cirkulátor točí: medzinárodná súťaž pre skupiny i jednotlivcov. Môžeš si vybrať z jedenástich kategórií, takže výhovorka: „Zadanie nebolo pre mňa“ nebude na mieste. Pozri si čo-to o súťaži, ktorá tento rok započala svoj dvanásty ročník.

 

 

10dňová agentúra

Nie je súťaž ako súťaž, nie je stáž ako stáž. A preto posledná vec, ktorú (ti) vypichnem, je 10-dňová agentúra, ktorú ako TRIAD organizujeme každý rok v septembri. Vyberieš si pozíciu, splníš krátke zadanie, pošleš ho a už len čakáš, kedy ti zavoláme a vyberieme ťa na super stáž. A to, že je super, môžem potvrdiť osobne – som absolvent poslednej 10-dňovky a musím sa priznať, že som nemohla spraviť lepšie rozhodnutie ako prihlásiť sa na pozíciu accounta.

Ak vás nepresvedčí moje tvrdenie, tak možno pravdivá výpoveď vo videu Katky Chudej, ktorá je tiež „dieťa“ 10-dňovej agentúry a pracuje v produkčnom tíme TRIADu. Informácie o stáži vyhodíme na našom Facebooku v lete, tak sleduj, zatiaľ čítaj, aký bol život v 10dňovke.

No a nakoniec…

Posolstvom na záver (prisahám, že je to záver) bude snáď už len to, že ak nie sú pre teba súťaže to pravé orechové, je tu ďalšie riešenie. Vedomosti, prehľad a informácie, ktoré si do hlavy natlačíš, ti nikto nevezme, a preto skús čo najviac využívať priestor, ktorý ti okolie poskytuje formou Inspiration Campov v galérii Umelka…

 

…alebo prednášky v priestoroch The Spot-u.

 

Ak ťa nelákajú ani prednášky a nechceš opustiť svoju izbu, tak si starostlivo a pravidelne čítaj naše blogy, marketingový slovník či blogy na Visibility alebo seMináre. Rob tak, aby dobre bolo, rob tak, aby si bol študent a mal skúsenosti.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám