Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

TikTok v Mercedesoch a platené profily na Mete

Za profily na Mete si priplatíme, TikTok sa ďalej zlepšuje a YouTube konkuruje streamovacím službám. 👀 S koncom ďalšieho mesiaca sme sa pozreli na novinky vo svete social media. 😎

Overené profily v Mete za príplatok

Meta nasleduje Twitter a oznámila, že verified účty budú spoplatnené. Zatiaľ čo na Twitteri sa toto rozhodnutie ukázalo ako obrovský fail, Meta novinku oznamuje ako obrovské plus pre značky aj tvorcov.

Predplatné bude zahŕňať oficiálny modrý badge, priamy prístup k supportu ale aj zvýšenú viditeľnosť profilu a jeho zásahu. Podľa zverejneného cenníku si viete vybrať či chcete toto predplatné využiť len na web alebo aj iOS či Android. Ceny sú 11.99 USD  a 14.99 USD a je pravdepodobné, že ak chcete svoj mať oficiálny profil aj na webe aj na iOS, zaplatíte si 26.98 USD.

Novinka je momentálne testovaná v Austrálii a na Novom Zélande, tak uvidíme, či sa dostane aj k nám.

Podmienky schvaľovania Meta verified

Vyhľadávanie v komentároch podľa kľúčových slov

Meta sa snaží čo najviac uľahčiť prácu s ich platformami, a preto prináša novú funkciu, ktorá vám umožní vyhľadávať v komentároch podľa kľúčových slov, emoji či mien používateľov.

Už žiadne CMD+F či hodinové scrollovanie pod príspevkami. 🙌 Okrem jednoduchšieho moderovania komentárov, pribudnú aj nové štatistiky, ktoré by veľmi jednoducho mohli nahradiť reportovanie social media profilov cez externé appky ako Kontentino, alebo Zoomsphere.

Lokácia priamo v Reels

Pri scrollovaní na Instagrame medzi Reels si čoskoro môžete všimnúť novú informáciu. Odteraz budete vedieť, kde sa daný creator / profil nachádza. Jednoduchým označením lokácie sa Instagram pokúša o zvýšenú transparentnosť a zabránenie šíreniu dezinformácií cez trollov a fake influencerov. Avšak, nakoľko je VPN veľmi dostupná vymoženosť, oklamanie Instagramu je viac než jednoduché.

Lokácie v Reelsoch

Channels a.k.a. skupinové chaty

Súkromné správy sa stávajú najvyužívanejšou funkciou na Instagrame a práve preto Meta predstavuje novinku – skupinové chaty, tzv. channels.

Channels môže vytvoriť osobný profil, Creator aj značka. Ideou je, aby skupinové chaty spájali ľudí s rovnakými záujmami, chcú o probléme v skupine komunikovať a dostávať najnovšie informácie.

Podobné chaty boli predstavené aj pre Facebook skupiny. Prvé týždne ich existovania však ukázali, že ľudia s nimi nevedia narábať. Prečo? Veľmi rýchlo sa to zmení na priestor, v ktorom ľudia píšu správy na akúkoľvek tému alebo sa správajú ako k automatickému chatbotu.

Ste fanúšikom tejto možnosti? Alebo automaticky každý skupinový chat opúšťate a tie na Instagrame budete ignorovať?

Zuckerbergov oznam o IG Channels

TikTok x Mercedes

TikTok naďalej pracuje na tom, aby bol všade a pre všetkých, a s touto myšlienkou nadviazal aj spoluprácu s Mercedes-Benz. V nových autách E-class môžu používatelia sledovať TikToky priamo na zabudovanej obrazovke, pomocou multimediálneho systému MBUX.

Aplikácia a prehrávanie obrazu je prístupná len keď je auto odstavené. Človek si tak môže spríjemniť tankovanie, či čakanie na parkovisku. Zatiaľ čo nám toto môže pripadať ako komunikácia na veľmi úzku skupinu používateľov, CEO Mercedes-Benz to vidí úplne naopak. Ako poznamenal, priemerný vek majiteľov triedy S v Číne je okolo 40 rokov a nižšie, čo je taktiež cieľovka TikToku.

TikTok v Mercedes-Benz

Nakupovanie priamo na TikToku?

Pár mesiacov dozadu sme písali o tom, ako Instagram zrušil funkciu „shop“ a teraz prichádza TikTok s in-stream nakupovaním. Nákup od značiek či creators môžu používatelia v Číne a v USA absolvovať už celý v rozhraní TikTok aplikácie.

Veľmi jednoduchý a účinný spôsob ako docieliť, že používatelia strávia v aplikácii ešte viac času, čo myslíte?

TikTok in-stream

Resetovanie FYP

Ak vás už nudí vaša TikTok For You Page alebo ste pri hľadaní inšpirácie či influencerov zmiatli svoj algoritmus, poteší vás novinka, ktoré je vo fáze testovania. V najbližšom období by používatelia mali byť schopní FYP resetovať a môcť tak aplikáciu používať ako keby ste si ju prvýkrát nainštalovali.

Reset Button GIF - Restart Press Button - Discover & Share GIFs

YouTube videá s dabingom

YouTube sa snaží nezaostávať za ostatnými sociálnymi sieťami a prichádza s vylepšením. Globálny Creatori majú momentálne možnosť pridávať k jednému videu viaceré zvukové stopy – teda dabing. 🤩

Tak ako si teraz môže používateľ vybrať jazyk titulkov (keď sú nahraté), rovnako si bude môcť vybrať jazyk audia.

Viacerí veľký tvorcovia (napr. Mr. Beast) majú kanály pre rôzne jazykové mutácie, tým sa ich sledovatelia trieštia a ovplyvňuje to zásah jednotlivých profilov. Vďaka tejto novej feature môžu mať jeden profil pre všetky jazyky, ktoré chcú zasiahnúť.

Rozhovor s Mr.Beast

___

Páčilo sa? Share-ni! Alebo nás spomeň v nejakom reporte. 😉 A my ďakujeme za pozornosť a vidíme sa pri ďalších novinkách. 👀

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám