Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Najhorúcejšia novinka – profi 360-tka za pár minút

Shutterstocku ostávajú oči pre plač a fotošopové dorábky už zaváňajú hanbou v social media skupinách. Momentálne, ak chcete mať unikátny content, ktorý zabrzdí používateľa v scrollovaní, potrebujete vlastné fotky, prispôsobené video na konkrétnu sociálnu sieť a najnovšie aj taký content, pomocou ktorého sa obzeráte na všetky strany. 360-ku sme si už otestovali na vlastnej koži a keďže vás máme radi, spísali sme vám postrehy v 3 hlavných okruhoch.

 

  1. S kým, s čím? S KAMEROU.

360° videá sú už nejaký ten mesiac v kurze a aj ponuka techniky sa časom rozrástla. Ak plánujete 360° fotky, tak s hračkou Ricoh Theta S  určite na niečo prídete. My sme sa s ňou už zabavili. ⬇

3

Roztočte to s nami 😉

Ak chcete kvalitné videá, rátajte s tým, že sa plesnete po vrecku s nejakou vyskladanou GoPro sadou alebo kamerkou podporujúcou 4K ako napríklad Nokia Ozo, Nikon KeyMission a pod. Mnohí nadšenci si už brúsia zúbky na kameru Samsung Gear 360, ktorá má prísť na slovenské predajné pulty v najbližšej dobe a ktorá môže byť slušnou alternatívou aj pre fotečky a videjká za prijateľnú sumu. Určite prebrázdite aktuálne recenzie a nájdite tú najlepšiu voľbu pre vás. 😉

26600389262_8752ee48d4_b

 

  1. Ako? PREMYSLENE DO DETAILOV

To, že máte vyfachanú kamerku, nestačí. Veľmi dôležitá je kompozícia. Keďže na 360° zábere je vidno všetko dookola, neutajíte nič. Myslite na 2 základné veci:

 

  • UCHOPENIE KAMERY – Ak kameru položíte na stôl, veľkú časť obrazu zahltíte nudnou doskou. Samotný prístroj nezvykne byť viditeľný, ale pri použití stojana alebo selfie tyčky to už môže vyzerať trochu divne. Chápeme, pri akčnejších momentoch, veľkých skupinkách, priestoroch a exteriéri sa tomu ťažko vyhnete. Ale ak ste v interiéri, odporúčame zavesiť kameru na priehľadný silón. Odstránite tak rušivé momenty a uchytenie bude takmer neviditeľné.Screen Shot 2016-06-15 at 16.10.44
  • HLAVNÝ ZÁBER – Myslite na to, že 360° kamera má vždy určený “hlavný bod” záberu. To znamená, že tú časť vždy uvidíte ako prvú, ktorá sa ukáže pri nahratí na sociálne siete.

 

3) Kde? V APKE.

Stlačíte spúšť a čakáte, kde ten vtáčik vlastne vyletí? Takéto zariadenia majú tú výhodu, že ich viete spárovať cez wifi s aplikáciou vo vašom mobile.

My sme pri kamere Ricoh Theta S používali základnú aplikáciu THETA S. Pomocou nej viete ovládať kameru nadiaľku, prezerať fotky a videá a priamo ich sťahovať do mobilu.

__kolca1a

Nemusíte byť zarazení, ak budete mať zábery uložené v mobile v panoramatickej verzii. Facebook vám ich automaticky scelí do 360° obrazu.

Odporúčame stiahnuť aj aplikáciu THETA+, v ktorej si jednotlivé výstupy viete vyčančať rôznym filtrom, textom a podobne.

__kolca1b

360° kamera je pre vás hudba ďalekej budúcnosti? Nemusíte si robiť vrásky. Už existuje easy verzia pre každého. Stačí, ak si spravíte mobilom panorámu a klasicky uploadnete na Facebook ako fotku. Automaticky bude prispôsobená do 360° verzie. Tak šup šup, symbol 360° fotky určite rozžiari vaše očká.

giphy (8)

 

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám