Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Má Snapchat krízu identity?

Je ráno. Zapnem si Snapchat, aby som si pozrel nejaké snapy. Či už kamoša Paliho, ako si dáva selfíčka s cigaretou, alebo Sajfu, ktorý sa pýta, či cez Bratislavu vedie pelotón Tour de France. Veď preto mám appku nainštalovanú.

Snapchat bol známy a populárny práve tým, že to, čo ste tam videli, bolo spontánne. Jednoducho všetko, čo ste odoslali a čo ste dostali, bolo odfotené „real-time“ v aplikácii. No zdá sa, že Snapchat prišiel do bodu, v ktorom zažíva krízu identity. Novinka Memories popiera v Snapchate (takmer) všetko, čím bol pre mňa výnimočný a odlišný od konkurenčného Facebook-u alebo Instagram-u.

Memories vám po novom umožňujú pridávať fotky z camera roll-u či repostovať staré snapy *insert dramatic music*

giphy

Vaše snapy po starom existovali iba pár sekúnd, alebo ste si ich mohli uložiť do „My story“, kde sa zdržali 24 hodín a potom navždy zmizli.

A toto, dámy a páni, bolo na Snapchate super. Neznamená to, že nemôžete vytvárať stále super snapy, iba to, čo vidíte od svojich kamošov už nemusí byť rovnaký obsah, aký ste mohli vidieť pred mesiacom. Poďme sa teda na tieto zmeny pozrieť zblízka.

MEMORIES
Na obrazovke, kde fotíte snapy, vidíte dve tlačidlá. Jedno je vačšie a druhé je menšie a je nižšie (wait, what?) Po kliknutí na to nižšie sa dostanete do sveta Memories, ktorý sa skladá z nasledujúcich podskupiniek:

giphy-2_3

SNAPS
Začnem druhým „tabom“ – Snaps, pretože v All je všetko, čo si teraz prečítate. V Snaps sú všetky vaše snapy, odkedy ste si zapli Memories v appke. Takže, teoreticky, v roku 2050 môžete zdieľať so svojimi vnúčatami obsah, ktorý ste spravili dnes (a na ktorý ste určite hrdí). 13689486_10208563769003101_1086568272_n

 

STORIES
Tu je jedna z hlavných noviniek update-u. V Stories si môžete vyskladať story z ľubovoľných fotiek alebo videí, ktoré nakoniec postnete v My Story stlačením Send Story, aby ho mohli vidieť všetci ostatní (storiesception). Takže ak chcete spraviť nejakú koláž, ktorá bude určite všetkých zaujímať, len do toho! Určite to bude super!

giphy-2_1

CAMERA ROLL
V Camera roll-e si uploadnete fotky z mobilu, ktoré si predtým môžete upraviť v Instagrame alebo prebehnúť cez veľa veľa filtrov, aby vyzerali dokonale – teda vzdialiť ich čím viac od skutočnosti.


13714394_10208563768923099_1901621590_n

SEARCH
V pravom hornom rohu si môžete všimnúť malú lupu – Search. Tá slúži na to, aby ste mali prehľad vo svojich snapoch. Funguje na algoritme, ktorý rozpoznáva na základe kľúčového slova jedlo, farby, ľudí a v tomto prípade aj ľudské tváre, ako môžete vidieť nižšie. Aj keď sú tie tváre skôr ne-ľudské. (Aj vám sa zdá že tam vidíte Quasimoda a Ježiša?)

ezgif-3243118392Veľa ľudí o tejto novinke nevie. Volá sa Nearby (nachádza sa v Add friend) a je tu pre pravé stalkovacie dušičky.

Nejaká čajka v bare okolo vás prešla a vy nemáte gule na to sa jej ozvať? Ak má zapnutý Snapchat, môžete ju týmto nájsť, pridať si ju a sledovať každý jej pohyb. Trochu creepy, ale… why not 😀

giphy-2

Čo povedať na záver? Je super, že ľudia môžu svoje momenty zdieľať a vytvárať si stories. No bije sa to s tým, aký bol Snapchat pred mesiacom a ako sa prezentoval. Bola to super lame appka, založená na momentoch, nie na spomienkach.

Niekomu sa to páči, niekomu nie. Ja mám pocit, že appky sa dnes menia, ako by ich jedna Zuckerberga mala.

Pravdou je, že nejaké zmeny sme očakávali už dlhšie. Sú to prvé malé pootvorené dvere pre značky, ktoré si onedlho budú na Snapchate žiť, nažívať a prekvitať.

A nezabudnite si nás pridať na Snapchate pod menom triadsk. Nech vidíte, ako sa nám reklamí na Devíne 🙂 ČUS!

giphy-2

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Momentálne nikoho nehľadáme, ale kto vie :) Ak si myslíš, že do TRIADu patríš, napíš nám aj tak a možno motyka vystrelí.