Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

F8: Život vo virtuálnej realite namiesto toho ozajstného?

Prvý deň na najväčšej Facebook developer konferencii F8 2017 nebol prekvapivo prvý. Predchádzala mu súkromná welcome párty v pondelok, kde sme nemohli chýbať. Zoznámili sme sa nielen s ľuďmi z Facebooku a ďalšími nadšencami noviniek, ale aj s ich novým botom, špeciálne vytvoreným pre konferu. Skúste ho otestovať naskenovaním kódu a mňa. 😉

Párty odštartovali spíkri príbehmi, ako sa dostali do Facebooku a potom nasledovala už len čisto-čistá párty. 😉 Celkom slušný úvod konferencie, no nie?

Poďme ale na to najdôležitejšie, čo sme sa dozvedeli od Marka a jeho kolegov počas prvého dňa:

 

Augmented reality & virtual reality posunuté na nový level

Nie je žiadnou novinkou, že Facebook navštevujú ľudia primárne kvôli zábave a priateľom. Aby bol však stále zaujímavou platformou pre používateľov, tento rok prináša špeciálne AR simulácie, 3D camera efekty objavujúce sa real-time v záberoch a pod. Vzniká tak vylepšená realita, ktorá stojí za zdieľanie a pobavenie blízkych alebo aj fanúšikov stránok.

“WE ARE MAKING THE CAMERA THE FIRST AUGMENTED REALITY PLATFORM”    M. Zuckerberg
FRAME Studio

V tomto novom toole môžeme vytvoriť rôzne vizuálne doplnky, ktoré fotku či video spravia atraktívnejším, zábavnejším, viac šéroidnejším…

AR Studio

Nástroj, s ktorým si môžete vytvoriť vlastné masky a prispôsobovať si augmented realitu podľa svojho gusta. Zákazník namierením kamery na konkrétne miesto môže vstúpiť napr. do AR hry a zabávať sa celé hodiny. Využitiu toolu však popustíme fantáziu inokedy.

 

AR & VR znamená brutálny posun najmä v tom, ako Facebook dokáže dodať dáta developerom. A to v takej miere, že si môžu vytvoriť VR prostredie bez toho, aby mali naprogramovanú celú technológiu. Prečo to má väčší potenciál v porovnaní so Snapchatom, ktorý s tým prakticky prišiel omnoho skôr? Facebook toto celé posunul z jednoúčelovej aplikácie na celý ekosystém podaplikácií a funkcií.

Facebook Spaces

Zoznámte sa s prvou virtuálnou realitou, kde sa budú stretávať skutoční ľudia. Predstavte si, že máte niekoho ďaleko. Zavoláte si a prenesiete sa obaja/traja/štyria na miesto, kde si poukazujete najnovšie fotky, presuniete sa pomocou kamery k vám domov a ukážete, ako vaše dieťa začalo hovoriť prvé slová. Pohodlné, rýchle, zábavné a v skupine – vy s priateľmi na vašom špeciálnom mieste – však vlastne o to v social media ide.

Zdroj: www.oculus.com

Facebook analytics

Víziou je mať pokrytú analytiku na všetko. Či už z pohľadu webu, facebookových stránok, botov, rôznych devices až po offline prostredie… Nazreli sme do prvých insightov a zatiaľ dávame palec hore!

Messenger

Viac ako 100 000 botov a poslaných viac ako 2 miliardy správ potvrdzujú, že potenciál Messengera vychytali slušne. Tento rok upgrade pokračuje – zdokonaľovaním komunikácie s botmi. Dokonca, aby nebol náročný ich vývoj, plánuje Facebook zapojenie umelej inteligencie. Malé firmy sa môžu tešiť preddefinovaným odpovediam a väčším firmám pomôže „asistentka M”. Nepôjde už len o obyčajnú komunikáciu, ale o rýchle a pohodlné riešenie problémov a potrieb.

Nastane aj update v Messenger kóde, ktorému sa potešia nielen developeri, ale aj analytici.

Ach, áno, takmer by som zabudla… a čo tak Spotify a Apple Music v Messengeri? Nie je to až taká ďaleká hudba budúcnosti. 😉

Uvidíme, čo nám odhalí Facebook zajtra, ale už sa nemôžeme dočkať. Na to, že sme veľa zásadných noviniek tento rok nečakali, je zatiaľ F8 konferencia jedno prekvapenie za druhým.

Pekne to zhrnul aj náš Adam, pozrite si jeho videoreportáž 🙂

https://www.facebook.com/triadsk/videos/10154776030733999/

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám