Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Októbrový TRIADWATCH 🏄

Čauteee, čo nového? Taká tá „small talk“ otázočka na úvod, na ktorú väčšinou odpoviete, že „hmmm neeeviem, asi nič také“, ale od social media gigantov dostanete za každým úplne inú odpoveď. Vysypú z rukávov celý zoznam noviniek, z ktorých som pre vás vybrala tie najzaujímavejšie. Pome na to 🙂

FACEBOOK

Rozdelenie Feedu na dva

Začneme hneď zhurta najpálčivejšou témou, ktorá sa dostala až do televíznych správ, rozdelenie Feedu na News Feed a Explore Feed (v slovenčine Prieskumník). To, že všetci spanikárili a pomaly už vykopali chudákovi organickému reachu hrobček, je síce úplne normálne, ale unáhlené.

 

 

  • V prvom rade si treba uvedomiť, že sme stále v štádiu testovania ako jedna zo šiestich krajín, a dokonca ani nie celonárodne, napr. taký Tvaroh nemá Prieskumník, haha. 😀
  • V druhom rade treba pochopiť, že content na Facebook-u nemá ani náhodou klesajúcu tendenciu. Práve naopak, neustále pribúdanie obsahu je pre Facebook hrozbou a prioritou číslo jeden ako ju vyriešiť. Preto hľadá spôsob, ako upratať a zobrazovať obsah ľuďom tak, aby ich bavil a udržal na platforme.
  • V treťom rade, neberme to ako krok, ktorým chce Facebook ublížiť značkám. Facebook nás potrebuje, a hlavne potrebuje, aby sme robili zaujímavý obsah.

A kto vie, možno Prieskumník bude mať úspech a ľudia sa naučia používať ho. Dajme tomu ešte čas a dovtedy naozaj vrelo odporúčam prečítať si slová Jona Loomera. On vie vždy všetko tak pekne vysvetliť.

 

Držte si klobouky, ďalej už pôjdeme stručne, svižne, cakom-prásk. ⬇️⬇️⬇️

Video cover

Už aj vo vašich Facebook eventoch.

Polls for Pages

V poslednom období testovali a k dnešnému dňu už máme aj my prvé správy od šťastnejších našincov, ktorí už novinku objavili na svojich Pages. Okrem statických obrázkov môžete zaujať aj gifkami. Zatiaľ však bez možnosti sponzorovania.

Which tech giant delivers the best product launch events?

Posted by The Next Web on 4. október 2017

3D posty

Virtuálna realita sa stáva opäť o krôčik reálnejšou. Do News Feed-ov prichádzajú 3D posty prinášajúce ešte väčší používateľský zážitok. Objekty je totiž možné nielen otáčať a zoomovať, ale aj hýbať s jednotlivými časťami, napr. otvárať dvere na aute. Tvoria sa na platformách Oculus Medium a Facebook Spaces.

A aby toho nebolo málo, srandičky z rozšírenej reality nasnímané s Facebook Camera efektami, budeme vedieť sharovať aj vo virtuálnej realite vo Facebook Spaces.

 

Messages Objective

Áno. Niet sa čo čudovať, stačí mrknúť na čísla, ktoré hovoria, že:

  • Každý mesiac si so značkami vymeníme 2 bilióny správ
  • 54,4 % ľudí z US vraj na kontaktovanie značky preferuje messenger appky pred email-om, či online chatom

Podporované reklamné formáty: carousel, single image, single video, slideshow

 

 

Snooze a.k.a. go on break without breaking up

Facebook testuje funkciu snooze, ktorá vám dočasne po manuálnom nastavení vypne zobrazovanie updatov od vybraných brandov a ľudí. Môžete si nastaviť dĺžku obdobia a zostať v anonymite, teda Page sa nedozvie, že ste si ju snoozli. Takžeee, opäť „o výhovorku viac“ pre socialistov, na čo zvaliť klesajúci reach. 😛

Reporting kampaní v Ads Manageri

Mrknite, možno už máte. Nájdete pod záložkou „Account Overview“ ako „Creative“. Mne sa z toho najviac páči sumárik, v koľkých ad-och ste použili konkrétnu kreatívu s možnosťou prekliku na jednotlivé reklamy.

Vaše reklamy uvidia všetci

Každej Page totiž pribudne onedlho „View ads“ button, pod ktorým používatelia nájdu všetky aktívne sponzorované príspevky od danej Page. Režim stalkovanie konkurencie zapnutý. 😀

Bleskové news:

Facebook Stories pre Pages: zobrazujú sa klasicky na rovnakom mieste medzi storiečkami od priateľov a sú prepojené aj s Eventami. Btw, ak sa stane Prieskumník real thing, budú hrať pravdepodobne pre značky veľkú rolu.

Vykrádačka Pinterestu: Fejsbučik sa nám opäť inšpiruje a testuje nový formát postu „Sets“, v ktorom môžete naraz vysharovať fotky, videá, linky v spoločnej téme, napr. o jedle.

Order Food: Po asi ročnej testovačke službu sprístupňujú v US. Stravníci si môžu vybrať z niekoľkých donáškových služieb a tiež priamo z reštaurácií. Fajn vec sú tiež reviews od vašich priateľov.

Custom Audiences: budú obohatené o cieľovky vytvorené z ľudí, ktorí venovali pozornosť vašej reklame (Dwell time) a druhá novota, cieľovka z ľudí, ktorí sharovali váš obsah (Link sharing)

Live streaming: obohatený o screen sharing, cool vec pre webináre, treba ale rátať s nižšou kvalitou obrazu

Testing kampaní: 
1. Creative Split testing: lepší A/B testing, pri ktorom je zaručené, že každý človek uvidí len jednu verziu reklamy
2. Test and learn: najprv si stanovíme, čo chceme testingom zistiť a Fejsbučik nám odporučí, akú kampaň treba spustiť, aby sme dostali odpoveď

INSTAGRAM

Polls

Hlasovačky v organických Instagram Stories sa nám rozbehli v plnom prúde, a že niektoré su fakt kreatívne, dá sa s nimi pekne vyhrať.

Go live with a friend

Dokonca aj business profily majú túto možnosť. Platí však podmienka, že pozvať do svojho live streamingu môžete len niekoho z vášho real-time publika.

Náhľad Stories vo feede

Scrolluješ, scrolluješ, a kdesavzal–tusavzal, Instagram vám priamo medzi postami pripomenie, že si máte pozrieť Storiečka.

TWITTER

Video Website Card

Nový reklamný formát na Twitteri, ktorý kombinuje video a website preview. Z Beta testovania dosahuje formát vraj 2x vyššie CTR oproti klasickým mobile video ads.

Uuuž JE KONIEC, NEBOJTE! 😀

Na záver chuťovečka zo Snapchat kuchyne, ktorá navarila nový projekt AR platformu a odštartovala ju spoluprácou s prvým umelcom, Jeff Koons, ktorý vytvára obrovské balónové objekty. Môžete ich vidieť cez mobil v niekoľkých mestách sveta, na webke je aj mapa.

Ak ste sa dočítali až sem, som rada, ale hlavne ste, dúfam, radi aj vy, lebo šak treba byť v obraze, čo sa deje v našom obrovskom a rýchlosatočiacom svete social media, všakže. 🙂

Držte sa, čauko.

 

 

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Tento blog píšu skutoční ľudia v Triade kde používame KontentinoAllfred aby sme boli efektívnejší. Spolu s BRACKETSPros&Cons sme členmi DevinBand.,

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám