Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Nalaďte sa na sviatočnú atmosféru inšpiratívnymi vianočnými reklamami roka 2022

Už sa nám to blíži a Vianočná atmosféra je pomaly v každom momente týchto dní. Ak však Vianočných sviatkov – alebo dobrej reklamy – ešte nemáte dosť, dovolili sme si dať dokopy takýto vianočný výber pekných a inšpiratívnych reklám. Nalejte si vareného vínka alebo teplého čajíku, zakryte sa dekou a vychutnajte si krásne koncepty Vianoc roka 2022. Pochutíte si nielen na globálnych produkciách, ale aj podarených slovenských kúskoch. Neprestávajte teda scrollovať! 🎄

VIANOCE VO SVETE – výber od Eli

Každé Vianoce začínajú reklamou od Johna Lewisa

… a preto ňou začína aj tento blog. Vianočné reklamy à la John Lewis jednoducho inšpirujú už tradične.  Tento rok prišli s jednoduchým no dojímavým príbehom zo života náhradných rodičov.

Disneyho The Gift vám vyčarí úsmev na tvári

V záverečnej kapitole príbehu, ktorý sa Disney Vianocami ťahá už tretím rokom s hashtagom #FromOurFamilyToYours sa Disney venuje príprave na príchod nového člena rodiny. Aj keď spot začne prekvapivo smutne a dojemne, stále je to Disney – a happy end nesmie chýbať.

Takmer hororové Vianoce s Penny

Značka Penny – nemecký obchodný reťazec tento rok vytvoril minifilmovú reklamu s názvom Der Riss (po slovensky trhlina). Je o tom, ako veľmi človeku môže pomôcť vrúcny rozhovor. Byť sám a necítiť porozumenie je žiaľ stav, ktorý sa na sviatky deje bežne. A robí obrovské škody, aj keď nie vždy sú viditeľné.

Magické Vianoce s Amazonom

Ako si spraviť na Vianoce radosť? Amazon nám to v novom spote ukazuje celkom doslovne a so štipkou vianočnej mágie. Pripravte sa na dojatie a veľa svetielok.

Mrkvový Sám Doma s Aldi

Sám Doma je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc už roky. Aldi sa ho rozhodlo prerozprávať s roztomilou zeleninkou v hlavnej úlohe. Pridajte k tomu rýmy, krásnu animáciu a rodinné šťastie a máte jednoduchý no efektný recept na úspešný vianočný spot.

McDonald’s zahral na city neobyčajným listom

Písanie Listu Ježiškovi sa môže zdať ako obohraná téma, ale McDonald’s sa na ňu pozrel trochu netradične. Pridal trošku drámy, chytľavú pesničku, šťastný koniec – a hashtag #ReindeerReady.

Vizuálny tanec s Anou Taylor-Joy a Diorom

Môže to vôbec dopadnúť zle, ak spojíte krásnu herečku, ladný tanec, svetlá a drahú kozmetiku s ešte drahšou produkciou? Asi môže, ale tu sa to naozaj podarilo.

BMW vymenilo tlačenie na city za humor

Nemusí to byť všetko také dojímavé a dramatické. Aj vtipom je reklama živá – a práve vtipnou situáciou odľahčili svoju vianočnú reklamu v BMW.

A jednoducho-kúzelné Vianoce nám prináša aj Coca-Cola

A s Coca Colou a jej rodinnou spomienkou zakončíme výber svetových vianočných reklám. A po nej sa pozrieme na to najlepšie zo Slovenska. 😉

VIANOCE NA SLOVENSKU – výber od Evky

Vagus na Vianoce bojuje proti hladu

Občas sa s nákladmi na jedlo prerátame a opasky si uťahujeme všetci. Niektorí viac, niektorí menej – a niektorí už ani nemajú z čoho. OZ Vagus prišlo tento rok so zimnou kampaňou, ktorá vyzýva na darovanie príspevku na jedlo a pomoc ľuďom v najväčšej núdzi. Pretože ten najkrajší darček môže pre niekoho vyzerať napríklad aj ako plný tanier.

 

K vianočným reklamám sme prispeli aj my svojou troškou –a preto vám tri naozaj podarené ukážeme.

WWF Slovensko pomáha zvieratám dostať sa na Vianoce domov

V milej spolupráci s WWF Slovensko sme vymysleli vianočnú kampaň, ktorá je nielen o ľuďoch, ale najmä o zvieratách. Mnohé z nich, rovnako ako my, cestujú počas Vianoc za svojou rodinou, no na rozdiel od nás si nevyberajú práve tie najbezpečnejšie cesty. A na to sme tu my, aby sme im v tom pomohli a uistili sa, že sa každý dostane bezpečne domov.

Martinus vám najlepší darček poradí spievanou formou

Táto kampaň síce nepatrí medzi naše tohtoročné novinky, no medzi srdcovky rozhodne – a vysiela sa aj tento rok. Ak ste ju ešte nevideli, rýchlo to napravte, pretože práve toto video vás môže zachrániť pred darovaním niečoho nepotrebného. Kúpte radšej knihu! 😉

Vďaka O2 dostane Maja štýlové prekvapko od Tóna

No a na záver tu máme niečo na dobrú náladu. Spolu s O2 sme ukončili tento rok online kampaňou s obľúbeným Ferom Jokeom, a.k.a Majou, ktorá nás pri precítenom rozbaľovaní tajomnej krabičky výborne pobavila. Hitom kampane boli nielen hlášky, ale najmä ponožky, ktoré si ako prekvapko pripravila pre zmenu ona. A ako bonus možno nájdete vo videu aj tip na darček, ktorý nestojí veľa, no dokáže vyčarovať veľkú radosť.

___

Tak čo, ktorá reklama vás oslovila najviac?  Povedzte nám v komentároch. A pokojne nás inšpirujte reklamou, ktorá tu neodznela.

Veríme, že sme naladili, inšpirovali, rozcítili, pobavili – a navnadili na snáď aj prekonanie levelu tohoročných reklám budúcu sezónu. Z TRIADu vám želáme veselé Vianoce a ten najúspešnejší ďalší rok.  💚

 

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>