Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Poďte s nami na Tahiti!

Preneste sa cez šíry oceán na panenský ostrov Tahiti na druhej strane zemegule. Objavte nádhernú  prírodu, nekonečnú hviezdnu oblohu a tajomné domorodé zvyky. Spoznajte tento raj na zemi vďaka predmetom, ktoré doniesol zo svojich ciest Milan Rastislav Štefánik.

Štefánik a Tahiti?

Nie každý vie, že Milan Rastislav Štefánik bol vášnivý cestovateľ a astronóm. Už v roku 1910 na svojom lietadle priletel na ostrov Tahiti v Pacifiku pozorovať prechod Halleyovej kométy pred slnečným diskom a založiť na ostrove trvalé observatórium. Tento ostrov si zamiloval a strávil na ňom, podľa vlastných slov, najkrajší čas svojho života.

Ako pamiatky z ostrova priniesol mnoho vzácnych predmetov, ktoré teraz môžete obdivovať na výstave Tahiti, ktorú sme navrhli a realizovali v Slovenskom národnom múzeu na Vajanského nábreží (tam, kde bol ten lev skôr ako ho preniesli do Eurovei 🙂 ).

K najcennejším predmetom jeho zbierky patrili drevorezy a drevoryty známeho francúzskeho maliara Paula Gauguina, ktorý žil na Tahiti pred príchodom M. R. Štefánika. Štefánik sa na ostrov Tahiti plánoval ešte vrátiť, ale plány mu prerušila vojna a jeho tragická smrť.

Srdečne vás pozývame aspoň cez fotky na túto výstavu, ktorá dýcha exotikou a históriou.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám