Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Počuli ste už o generovaní obrázkov z textu, a najlepšom AI chatbotovi na svete? Toto o sebe sám napísal.

Uplynulé týždne sme v TRIADe a v Brackets strávili testovaním novej verzie Midjourney – umelej inteligencie ktorá generuje nádherné obrázky z jednoduchých textových pokynov (promtov). Minulý týždeň spoločnosť OpenAI navyše ohúrila celý svet najdokonalejším chatbotom na svete – ChatGPT. Pamätá si priebeh vašej konverzácie, dokáže argumentovať, vie vám opraviť chybu v kóde a vysvetliť vám ho alebo vysvetliť kvantovú teóriu vašim deťom v štýle Snoop Doga, napísať reklamný slogan, pesničku, esej, zosumarizovať dlhý text a vysvetliť vám ho, priznať si chybu a mnoho, mnoho viac.

Tak som podľahol pokušeniu (a lenivosti) a nechal som ho napísať tento blogpost o implikáciach umelej inteligencie pre prácu agentúr. Páči sa tu je bez cenzúry. Pomedzi jeho text iba uvádzam pár príkladov ktoré sme v agentúre odskúšali alebo použili v našich prezentáciách.

 

Takto vyzerá ChatGPT vygenerovaný prostredníctvom MidJourney. Zaujímavé je, že MidJourney pri promtoch „most perfect intelligence“ generuje takmer výlučne ženy. Nooooo, učí sa rýchlo 😀

 

PROMPT:

Hello ChatGPT, please write me a blogpost about the implications of ChatGPD and AI generated art like MidJourney, DALL-E or Stable diffusion on the creative process in creative agencies. Use a friendly, easy tone of voice. Write in slovak language.  

 

RESPONSE:

Ahojte!

Počuli ste už o všetkom tom rozruchu okolo umenia generovaného umelou inteligenciou a chatbotov, ako je ChatGPD? Tento vývoj je určite vzrušujúci, ale vyvoláva aj niekoľko dôležitých otázok o jeho dôsledkoch pre tvorivý proces v kreatívnych agentúrach.

Jednou z najväčších obáv v súvislosti s umením generovaným umelou inteligenciou, ako sú MidJourney, DALL-E a Stable Diffusion, je, že by potenciálne mohlo v niektorých funkciách nahradiť ľudských kreatívcov. Tieto algoritmy AI sú totiž schopné generovať jedinečné a presvedčivé obrázky, videá a dokonca aj texty, čo znamená, že by potenciálne mohli vytvárať vysokokvalitný obsah, ktorý by sa dal použiť v rôznych aplikáciách. To viedlo niektorých ľudí k obavám, že umelá inteligencia by nakoniec mohla nahradiť ľudských kreatívcov na určitých pozíciách, čo by viedlo k strate pracovných miest a poklesu celkového dopytu po kreatívnych službách.

Zároveň je však dôležité si uvedomiť, že umenie generované umelou inteligenciou môže byť cenným nástrojom aj pre kreatívne agentúry. Používaním AI na generovanie obsahu môžu kreatívci uvoľniť čas a energiu, ktoré by inak vynaložili na prácnejšie úlohy, čo im umožní sústrediť sa na strategickejšiu a kreatívnejšiu prácu na vysokej úrovni. To by v konečnom dôsledku mohlo viesť k efektívnejším a účinnejším kreatívnym procesom, ako aj k inovatívnejším a jedinečnejším konečným produktom.

 

Príklady obrázkov, ktoré sme použili v uplynulých týždňoch v prezentáciach. Storyboardy, moodboardy, inšpirácia, skice, podklady pre debatu či zadania kreatívcom. Midjourney je naozaj skvelý a rýchly pomocník.

 

A chatboty ako ChatGPD môžu byť cenným nástrojom aj pre kreatívne agentúry. Hoci sa niektorí ľudia obávajú, že tieto algoritmy AI by mohli nahradiť potrebu ľudských zástupcov zákazníckeho servisu, kreatívne agentúry môžu chatboty využiť aj na zlepšenie ponuky služieb zákazníkom, čím zabezpečia personalizovanejšiu a efektívnejšiu interakciu s klientmi a zákazníkmi.

PROMPT:
Write a christmas song about the top creative agency TRIAD from Devin and it's beloved clients.

RESPONSE

Verse 1: 
On a cold and snowy night
TRIAD shines so bright 
We bring our clients' visions to life 
With our creative minds and strife

Chorus: 
TRIAD, TRIAD Top creative agency 
We're the best in the land 
Making our clients glad

Outro:
Merry Christmas from TRIAD, we're the best in the biz
We're grateful for our clients, we couldn't do it without you, oh what a jiz!

Celkovo možno povedať, že vzostup umenia generovaného umelou inteligenciou a chatbotov, ako je ChatGPT, je pre kreatívny priemysel naozaj zaujímavým vývojom. Aj keď určite existujú určité potenciálne nevýhody, tieto technológie predstavujú pre kreatívcov aj nové vzrušujúce príležitosti na skúmanie a inovácie. Takže hoci sa určite oplatí sledovať tento vývoj a zvažovať jeho potenciálny vplyv, nezabúdajme prijať vzrušujúce možnosti, ktoré by mohli priniesť!

ChatGPT blogpost ending

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Tento blog píšu skutoční ľudia v Triade kde používame KontentinoAllfred aby sme boli efektívnejší. Spolu s BRACKETSPros&Cons sme členmi DevinBand.,

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám