Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Čo je ADC?

ADC alebo tiež aj Art Directors Club Slovakia je klub najoceňovanejších kreatívcov na Slovensku. Znamená to, že ADC Slovakia nezdružuje agentúry, ale ľudí, ktorí pracujú v reklamnom svete. Poslanie majú veľmi pekne a poeticky napísané na svojom webe: Misiou ADC Slovakia je spájať, vyvolávať diskusiu a zvyšovať úroveň svojich členov a reklamy.

Združenie tvorivých pracovníkov v reklame (ak by sme to chceli pekne preložiť) založilo 12 ľudí pred viac ako dvadsiatimi rokmi, kedy mali potrebu formovať relevantné názory na úroveň kreativity slovenskej reklamy.

Byť súčasťou niečo väčšieho, zapájať sa do väčších, medzinárodných vecí je super a aj preto sa ADC Slovakia stalo v roku 2013 súčasťou ADC Europe. Vďaka tomu sa členovia ADC stávajú porotcami v zahraničných súťažiach alebo chodia na zahraničné podujatia (napríklad Festival of creativity v Cannes). Je to skvelá prezentácia nie len pre jednotlivcov, ale aj pre agentúry v ktorých pracujú a taktiež aj pre našu krajinu.

Čo ADC robí?

Každý rok sa na Zlatom Klinci odovzdáva cena Filip, ktorú odovzdáva prezident ADC reklamnej osobnosti za výnimočný kreatívny prínos. Viete, taká malá sieň slávy reklamy, ktorá sa rozrastá každoročne o jedného človeka.

Porotcovia, ktorí rozhodujú o tom, ktorý klinec poputuje kam, ktorí študent vyhrá stáž alebo ktorý mladý kreatívec pôjde na vysnívanú cestu do Cannes. Slovenskí porotcovia na zahraničných festivaloch? Nech sa páči, porotcovania chtiví členovia ADC Slovakia.

Združenie nemyslí len na prítomnosť, ale prezieravo hľadí do budúcnosti. Pracujú na tom, aby sa o reklamu zaujímali mladé duše aj vďaka projektu ADC Štempel. Vďaka nemu sa mladí dostanú na mesačnú stáž do tých najlepších agentúr a vyskúšajú si reklamné remeslo.

Každý mesiac agentúry prihlasujú svoje práce do Hodnotenia reklamy v Stratégiách. Tam ich zadávatelia a profesionáli z fachu bodujú. Títo porotcovia sú každý mesiac z rôznych agentúr vo vyváženom pomere artdirectorov a copywriterov. Aj títo porotcovia sú členmi ADC.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám