Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Májový TRIADWATCH 🤘

Aj tento mesiac sme si v našom social media tíme predali socialistickú štafetu v novinkách a opäť sme pripravili zhrnutie hlavných tém, ktoré vás možno zaskočia alebo potešia vašu digitálnu dušičku. Máj bol výdatný, tak verím, že aj také veľké sústo noviniek zhltnete na jeden šup. Na konci som pripravila malý bonus, ktorý možno pobaví absurditou. 😜

FACEBOOK

LIVE FOTKY – R.I.P.

Asi poznáte fotky, ktoré sa rozpohybujú po dotyku displeja a ktoré sa šírili News Feedom a podporovali boj o pozornosť používateľov. Tak práve pri nich nastal problém. Facebook prestal podporovať promovanie tohto formátu. Pokiaľ sa nedá tento post zapromovať, logicky sa ho nevyplatí ani vytvárať.

TECHNOLÓGIA AR TARGET TRACKING

Predstavte si, že keď namierite mobilom na statický objekt (napr. plagát), na obrazovke sa vám rozšíri realita o vopred naprogramované prvky. Fixácia na konkrétne miesto/predmet môže podporiť kreatívny nápad. 
Čo je na tom najlepšie? Táto funkcia je novou feature v AR Studiu od Facebooku a naprogramovanie takého niečoho je  tak omnoho jednoduchšie.

VYLEPŠENIE KOMUNIKÁCIE

Komentáre pod postami budú doplnené o šípky ⬆️⬇️. Používatelia tak môžu dať najavo, ktorý komentár je podľa nich prínosný a ktorý naopak nevhodný a nemal by tam byť. Logicky šípka hore znamená, že sa nám páči a šípka dole, že by komentár nemal byť.

BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIA

Facebook sa začal zaoberať Blockchain technológiou. Hovorilo sa, že kvôli ochrane osobných údajov, ale to mi moc nesedí, keďže ide o distribuovanú verejnú formu databáz s rôznymi záznamami. Zaujímavým dodatkom je však to, že plány zahrňujú aj vlastnú kryptomenu. V rámci sociálnych sietí, ktoré vlastní FB, by tak týmto novým spôsobom mala byť realizovaná väčšina transakcií. Môžeme sa teda tešiť na novú digitálnu Facebook menu?

NOVINKY VO FB STORIES

Bolo ich hojne, tak len v skratke:

  • V rozhraní vytvárania postov si môžete vytvoriť už aj Story.
  • Facebook Stories majú funkciu prebranú z Instagramu – pool.
  • Do Insta Stories pribudla možnosť ich zdielania na FB.
  • Nová možnosť promovať Stories aj na Facebooku.
  • FB a IG Stories umožňuje zdieľanie obsahu z aplikácií iných strán (Spotify, GoPro,Sound Cloud…)

NOVÁ FUNKCIA “HISTÓRIA STRÁNOK”

Facebook testuje funkciu, vďaka ktorej sa stanú stránky transparentnejšie a ľudia im budú viac dôverovať.
Mali by sme mať informácie napríklad o tom, z akého miesta pracujú admini alebo o tom či a ako zmenila stránka meno. Rovnako by sa mali dať pozrieť reklamy stránky. Testuje sa zatiaľ v Kanade a USA.

VYČISTENIE HISTÓRIE

Naopak, Facebook predstavil aj možnosť vyčistenia histórie, čo je aktivita pre používateľov. Vďaka tejto funkcii budete môcť zo svojho účtu bez problémov odstrániť informácie o vašej interakcii s webom, aplikáciou a pod.

VLASTNÝ HARDVÉR

Facebook vyvíja vlastnú technológiu, ktorá im pomôže rýchlejšie kontrolovať obsah. Zatiaľ sme sa s tým stretli pri „zakrytom“ obsahu, ktorý systém vyhodnotil, že by mohol byť nevhodný.

CROSSPOSTING LIVE VIDEÍ

Živé vysielania môžeme crosspostovať na viacerých stránkach. Táto možnosť bola zatiaľ len pri klasických videách.

NAKUPOVANIE LÍSTKOV NA EVENT

Objavili sa prvé testy pri eventoch, v ktorých si môžete priamo na FB kúpiť lístky na akciu. Vyzerá to fajn.

NOVÉ RECENZIE

Hodnotenie od 1 do 5 by sa malo rozšíriť až do 10. Navyše používatelia môžu zvoliť, že stránku odporúčajú alebo naopak neodporúčajú. Táto zmena by mala vraj pomôcť stránkam, ktorých recenzia nie je ideálna. No uvidíme 😀

INSTAGRAM

SLIDE STICKER

Instagram pridal do Stories novú funkciu – Slide sticker. Môžete si určiť vlastný emoticon, ktorý ho definuje. Jeho pridaním do Story ľudia môžu hlasovať podľa toho, akú položíte otázku. Vyjadrujú sa „ako veľmi“ niečo.

NAKUPOVANIE AJ V NAŠOM REGIÓNE

Instagram sprístupnil možnosť nakupovania pre ďalšie krajiny. Spozorujete to tak, že na poste je badge, ktorý ukazuje na tú konkrétnu vec, má názov veci aj s predajnou sumou. Vľavo dole uvidíte nákupnú taštičku. Bratia Česi by už túto možnosť mali mať, my si ešte čakáme…

CAROUSEL STORIES AKO REKLAMA

Doteraz sa dali robiť preklikávajúce storky, ktoré sa šírili iba organicky. Zapromovať sme vedeli len jeden obrázok alebo video. Instagram konečne sprístupnil aj foto/video carousel a v Stories je už všetko možné. Juch!

SNAPCHAT

NOVÉ FILTRE

Snapchat sa stále snaží. A aby si ponechal image sociálnej siete s naj filtrami, prekvapil takými, ktoré reagujú na zvuk. 🙂

LINKEDIN

HASHTAGY

Gratulujeme! Už aj LinkedIn zmysluplne využíva hashtagy…

FUN FACT

Pamätáte na WeChat? Táto aplikácia v Číne zahrnula do svojho rozhrania aj rozvodový button. Veľa Ľudí, ktorý svoj vzťah odštartovali na WeChat ho môžu vďaka novej feature aj ukončiť.

Zdroj: uk.businessinsider.com

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám