Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Februárový TRIADWATCH 🚀

Marec je už tu, sneh pomaly (z)mizne, teploty stúpajú a s tým všetkým sú tu aj februárové social media novinky.

FACEBOOK

Raketka letí preč z Facebooku

Je to tu vážení! Prieskumník skončil. News feed sa už mnohým ľuďom upravil do pôvodného stavu a príspevky stránok sa vrátili na wall. Facebook totiž z testov vyhodnotil, že takéto rozdelenie neprináša väčšiu interakciu medzi užívateľmi na stránke, čo bolo zmyslom tohto testu.

Nový organický reach

Facebook nám oznámil, že mení meranie organického reachu. Čo to znamená? Celý čas nás zavádzal.   Vysvetlime si to:

  • Starý organický reach bol počet zobrazení nezaplateného príspevku v News feede používateľa. Používateľ nemusel mať tento príspevok ani na očiach, ale organický reach už bol započítaný.
  • Nový organický reach je počet zobrazení nezaplateného postu na obrazovke (screen) používateľa. Znamená to, že post naozaj aspoň jedným očkom užívateľ zbadal.

Takže, ak ste sa niekedy tešili z vysokej organiky, je možné, že veľké percento používateľov ani nevidela váš post.

3D posty

Veľa šupa! Máme nový typ postov, ktorými môžeme kreatívne zasiahnuť požívateľov, odkomunikovať produkt, alebo ich jednoducho zabaviť. Pre O2 SK sme ho vyskúšali ako prví na Slovensku a funguje super. Ako si spraviť vlastné 3D nájdete v našom blogu.

Náš Tóno je z každej stránky skvelý uškatec. Či je to zľava, sprava, zhora alebo zdola. ☺️Posúvaj prstom po obrázku a pozri sa naň tak, ako si ho ešte nevidel.

Posted by O2 SK on 21. február 2018

Posielanie peňazí cez Messenger

Cez MSG si budeme môcť posielať peniaze. Táto fíčura ešte nie je na Slovensku dostupná, no je možné, že práve toto bude znamenať koniec posielania peňazí cez Viamo (ktoré ja nepoužívam).

Vlastné efekty v livestreame

V nastaveniach pri livestreame sa objavil Live Creative Kit, ktorý nám dovoľuje upravovať rôzne elementy v live videách vrátane intro a outro videí a efektov. Už ich teda nebudeme musieť pridávať do livestreamu pomocou iného externého programu. Parádička.

Zoznamy

Vraciame sa ku starej klasike…. vitajte zoznamy.

Facebook sa už dlhodobo snaží pretláčať personalizáciu do našich feedov a tým dostať od ľudí čo najviac informácií. Tak teda, pribudli zoznamy. Keď budeme mať tejto novinky plný feed, niektorí ľudia (vrátane mňa) zaplačú za Prieskumníkom.

Downvoting na komentáre

Čo to je? Downvote-y nie sú dislike-y. Táto funkcia má slúžiť len ako údaj pre Facebook, aby vedel rýchlejšie vyhodnotiť, ktoré komentáre sú nevhodné. Používateľ nevidí, koľko má komentár downvote-ov.

INSTAGRAM

Schedule postov

Instagram konečne sprístupnil možnosť plánovania postov. Facebook partnerom dal API, ktoré to umožňujú. Po tomto teste a vychytaní všetkých bugov, by mali byť API sprístupnené všetkým social media toolom.

Bežní ľudia by si však omnoho viac priali, aby sa Instagram posty opäť zobrazovali chronologicky. Nuž, toho sa asi nedočkáme.

Miznúci obsah

Áno, už aj na Snapstagrame. Teda na Instagrame.

Testuje sa možnosť posielať fotky a videá, ktoré sa budú dať iba raz prehrať a potom naveky zmiznú.

 

Novinka v social svete

Aplikácia VERO – SOCIAL MEDIA APP

Svetom začala točiť nová social aplikácia VERO.

Najzaujímavejšie je na nej to, že na rozdiel od ostatných social media apps, sa na nej nenachádza klasická reklama. Je teda ADD FREE. Značky tam nemôžu robiť šarapatu, zatiaľ. No ak nechcete byť otravovaní reklamou, aplikáciu si musíte zaplatiť. Veď musia z niečoho žiť. Nie je to však nič strašné. Ročne by mala stáť cca 15 dolárov. Ale pozor! Prvých milión registrácií je zadarmo. Takže do toho. Som tam aj ja, tak si ma v pohode pridaj.

Vo Vero môžeme klasicky postovať fotky, videá. Na rozdiel od Instagramu vieme natívne odporučiť hudbu, film, seriál, knihu, miesto a zo všetkého najzaujímavejšie – link.

Ďalšia zaujímavá vec je, že si môžete voliť ľudí, ktorých obsah chceme vidieť. Keď sa s niekým na Vero spojíte, môžete ho zaradiť do jednej zo 4 kategórií:

  • Close friends
  • Friends
  • Acquaintance
  • Followers

Rozmenené na drobné: fotky z piatkovej party môžete ukázať priateľom, ale bežní followers váš obsah neuvidia. Pre jednotlivé skupiny si môžete nastaviť aj rozdielne profilové fotky.

Bude táto appka konkurencie schopná Facebooku a Instagramu? Možno. Mali sme tu už viac takých pokusov, no neboli úspešné. Nechajme sa prekvapiť, čo developeri z appky nakoniec spravia.

A to je za február všetko priatelia. Vidíme sa v marci. 🙂

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>