Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

AUGUSTOVÝ TRIAD WATCH

Aj keď sme prevažnú časť tohto leta prežili v slovenskom štýle, nevylučuje to, že nemohlo predstavovať zážitky vo veľkom štýle. A presne v takom štýle budeme pokračovať aj v našich horúcich social media novinkách za tento mesiac.

Poďme si ich pekne predstaviť a zhrnúť do jedného expresného balíčka, ktorý sa dostal práve do vašich rúk (a očí).

Ak by ste si balíček radšej vypočuli, klikajte na podcast nižšie.

FACEBOOK

1. Messenger na vašej web stránke

Áno, aj tak sa dá komunikovať. Facebook uviedol nový plugin, ktorý umožňuje priamo na vašej web stránke komunikovať s návštevníkmi či potenciálnymi zákazníkmi. Najnovšia verzia dokonca ponúka možnosť využiť Messenger na stránke aj bez prihlásenia do účtu na Facebook-u.

Zdroj:Facebook

2. Sponzorované posty v skupinách

Krok, ktorý poukazuje, ako veľmi dôležité sú komunity a relevantný obsah. Facebook si povedal, že by rád odmenil administrátorov, ktorí sa snažili niekoľko rokov budovať miesto pre ľudí so spoločnými záujmami či témami. Jednoducho tak budú môcť administrátori nadviazať spoluprácu/partnerstvo, na základe ktorého sa v skupinách budú zobrazovať sponzorované príspevky konkrétnych firiem či značiek.

Ako každá spolupráca, aj skupiny musia splniť hlavné 2 podmienky:

  1. Skupina musí byť verejná.
  2. Skupina musí mať viac ako 1000 členov.
3. Zdieľanie obrazovky v Messengeri

Pri Facebooku sme si už zvykli, že sa veľmi rád inšpiruje. Tentokrát bol inšpiráciou úspešný Zoom či Teams, a tak sa do mobilnej aplikácie Messenger dostala aj funkcia zdieľanej obrazovky počas video hovoru. Novinka je možná rovnako ako v aplikácii Messenger s maximálnym počtom 8 volajúcich, tak aj v Messenger Rooms, kde si môžete zdieľať napríklad 1 recept až 16-ti volajúci. To už znie ako kuchárska párty vo veľkom štýle.

Zdroj: messengernews.fb.com

4. Messenger v Instagrame

Vraví sa, že cieľ Facebook-u je prepojiť všetky komunikačné kanály do 1. Teda prepojenie app Messenger s Instagramom a Whatsapp-om.

Zatiaľ sme len na začiatu a najnovšie informácie poukazujú na testovanie, ktoré by na IG zjednodušilo komunikáciu na akú sme zvyknutý v Messengeri – reagovanie na konkrétnu správu, reakcie s emoji, sfarbenie a pod.

Či je to krok na výskanie alebo len skromný úsmev, to už nechám na vás.

Zdroj: theverge.com

5. Facebook experimentuje, kolážuje a predpovedá

Testovací tím Facebook-u má v rukách dve appky:

E.gg by mala podnietiť naše ,,kreatívne JA“ a uľahčiť vytváranie koláží fotiek.

Zdroj: Facebook

Forecast by nám mala sama odpovedať na otázku z budúcnosti, a tak predpovedať budúci vývoj situácie podľa skúseností a vedomostí od používateľov. Momentálne sa testuje na úzkej vzorke v USA.

Zdroj: Facebook

Hmmm. Tie nekontrolovateľne šíriace hoaxy sme už vyriešili, hej?

INSTAGRAM

6. REELS

Najnovší update IG predstavil aj Tik To… hmm… teda Reels. Tvorba 15s videa na štýl, ktorý pripomína Tik Tok si hneď našiel miesto aj v sekcii Objavovanie,  a rovnako aj ako samostatná kategória v rámci nášho feed-u na profile.

Videá je možné upraviť pridaním hudby, AR efektami a nastaviť časomieru. Funkcia centrovania je oku-lahodiaca fičúrka pri videách, kde pri zmene strihu nechcete zmeniť polohu snímaného predmetu. Napríklad seba ako si rýchlo meníte outfit.

Zdroj: Instagram

7. Nové fonty

Instagram prišiel s ďalšími vizuálnymi novinkami – fontami. Tie sa rozrástli presne o 4 nové typy.  Pri jednom sa výrazy na tvárach našich grafikov mierne skrútili. Posledné informácie však vravia, že font, ktorý nám až veľmi nepekne pripomína Comic Sans je vskutku Dekko Regular. Tak zjavne člen rodokmeňu Bez pätky.

Zdroj: Level Up Marketing

8. Pripnuté komentáre

Instagram prišiel s možnosťou pripnutia komentárov pod príspevky. Tomuto kroku tlieskame a pripináčikom si pripneme všetky pekné komentáre. Teda ak budú 3. Áno, číslo 3 predstavuje maximálny počet pripnutých komentárov pod každým príspevkom. Po pripnutí príde autorovi komentáru upozornenie.

Zdroj: bustle.com

9. GIPHY sa nám stará o pozadia

Gifkáreň predstavila nový kreatívny tool, ktorý sa postará o vizuálny zážitok pri Zoom meetings, ktoré nás už menej a menej tešia. Tool nesie meno GIPHY Backdrop a umožňuje vytvárať vlastné pozadia na Zoom meetings alebo stiahnuť už vytvorené.

Zdroj: Giphy.com

10. WAZE je náladový

Po rebrandingu je aplikácia obohatená o fičúrku v podobe nálad – ide celkovo o 30 rôzne naladených WAZE-ákov, a podľa počtu vašich najazdených kilometrov sa vám ponuka nálad rozširuje.

Zdroj: Waze

Krížom krážom
  • Twitter
    • vďaka novému rozhraniu umožňuje otváranie DM bez opustenia homefeed-u.
    • Bio v profile si môžeme nechať jednoducho preložiť
    • testuje hlasové tweety s maximálnou dĺžkou 140 s.

Zdroj: Pinterest

  • D. Trump varoval, že ak Microsoft alebo niekto iný do 12. novembra  dohodu o kúpe TikToku neuzavrie, aplikáciu v USA zakáže.
  • 6.8.2020 – deň kedy FB zmazalo po 1.krát Trumpov post, ktorý šíril nepravdivú informáciu 100% imunity u detí voči Covid-19
  • Youtube a Facebookom testujú krátke video formáty (v Indii)

A to by sme mali všetko. Pre dnešok. Ak by ste mali niečo na jazyku či na srdci, píšte bez ostychu.

Užívajte posledné dni augustových radostí a čítame sa opäť o mesiac.

Majči/Odessa

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám