Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Septembrový TRIADWATCH

Prázdniny-neprázdniny social media svet nikdy nespí. Zrekapitulujme si, čo nám svet social médií priniesol. 👇

 

FACEBOOK

Instagram & WhatsApp „from Facebook“

Víziou Facebooku je zjednotiť všetky svoje platformy a aplikácie pod jeden spoločný brand. Už s tým začal, keď vytvoril platformu Workplace, ktorú pomenoval Workplace by Facebook. A nezostane len pri tom. Zmien sa dočká aj Instagram a WhatsApp. A teda,  Instagram by po novom mal niesť názov Instagram from Facebook, rovnako ako WhatsApp from Facebook. Názvy aplikácií sa zmenia iba App Store a Google Play. V telefóne ich však stále nájdete pod pôvodnými názvami.

 

 

Chatom v skupinách odzvonilo

Počnúc 22. augustom skončilo chatovanie v skupinách. Facebook sa rozhodol zrušiť funkciu, ktorú zaviedol v októbri minulého roka. Skupinové konverzácie v Messengeri ostávajú.

 

Zmena nastavenia súkromia v skupinách

Ak ste aj vy v minulosti tápali, čo vlastne znamená, skupina tajná, uzavretá či verejná, odteraz vám to už bude jasné. Facebook zjednodušuje nastavenie súkromia skupín. Skupiny, ktoré boli tajné, budú teraz súkromné a skryté – len členovia môžu nájsť túto skupinu. Skupiny, ktoré boli zatvorené, budú teraz súkromné a viditeľné – skupina môže vyhľadať na Facebooku kohokoľvek. Správcovia majú možnosť nastaviť, či bude skupina skrytá, alebo viditeľná.

 

 

Nové filmové reklamy

Facebook už dávno nie je len sociálnou platformou. Potvrdzuje to aj novými nástrojmi a aplikáciami. Medzi tie najnovšie patria filmové reklamy. O čo vlastne ide? V podstate ide o klasické reklamy, ktoré vás majú upozorňovať o filmových premiérach a takisto aj možnosti kúpy vstupeniek. A to všetko bez toho, aby ste opustili Facebook. Avšak, ako to býva zvykom, reklamy sú vo fáze testovanie a túto možnosť majú zatiaľ len v USA a vo Veľkej Británii.

 

Facebook odstraňuje málo používané záujmy

Nie je to tak dávno, čo Facebook obmedzil cielenia niektorých reklám. A zmeny pokračujú. Facebook v nasledujúcich mesiacoch plánuje zmazať tisíce zastaraných a málo používaných záujmov na cielenie reklamy. Medzi ne patria napríklad staré filmy, názvy kapiel a iné. V prípade, ak daný záujem predsa len používate, zobrazí sa vám pri ňom upozornenie o budúcom odstránení. Táto novinka ide ruka v ruke so snahou Facebooku vytvoriť jednoduchšiu a konzistentnejšiu platformu.

 

 

Dark mode pre všetkých

 Ruku hore všetci, ktorí považujete dark mode za skvelý počin, rovnako ako my. A teraz sa môžu tešiť aj všetci používatelia Androidu. Pretože Facebook sa chystá pridať dark mode do svojej mobilnej aplikácie pre Android. Tmavé režimy sa v posledných rokoch stali populárnym spôsobom, ako ušetriť batériu. Okrem toho šetria oči pred namáhaním, keď sa používajú pri slabom osvetlení.

 

 

INSTAGRAM

Čas na Threads

Threads je niečo ako sprievodná aplikácia pre Instagram. Hlavnou funkciou je posielanie správ. Má tiež za úlohu povzbudzovať používateľov z Instagramu, aby zdieľali svoju polohu, či výdrž svojej batérie v reálnom čase. Okrem toho, ako správna appka, obsahuje aj nástroje na úpravu fotografií a videí. Kto sa teší?

  

 

Varovanie pred vymazaním

Instagram zavádza novú funkciu. Účty, ktoré sú vo fáze pred vymazaním, dostanú nové varovanie. Instagram dlhodobo bojuje proti porušovaniu pravidiel, a aj preto prichádza s novinkou, v ktorej potvrdzuje, že mu na obsahu záleží. Výstraha, ktorú Instagram doručí, ukáže užívateľom históriu ich aktivity, ktoré porušili zásady komunity. Instagram tak upozorní užívateľa, že ak bude naďalej porušovať pravidlá platformy, jeho účet vymaže.

 

 

Viac kreativity na Instagrame

AR filtre na Instagrame nie sú už žiadnou novinkou. Netrvalo dlho a schopné značky prevzali iniciatívu do vlastných rúk a začali vytvárať vlastné AR filtre. Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že pomocou nástroja Spark AR for Instagram bude čoskoro možné vytváranie filtrov aj pre bežných užívateľov. Platforma Spark AR pridala aj galériu efektov s efektami AR od začínajúcich umelcov, ktoré uľahčujú ľuďom objavovanie jedinečných efektov.

Podľa slov produktového manažéra Instagramu Matthew Robertsa je Spark AR skvelým spôsobom ako obohatiť zážitok: „Instagram Stories umožňuje okamžité spojenie so svojimi priateľmi a AR prináša bohaté, interaktívne a dynamické obohatenie tohto zážitku. Umelci, tvorcovia a dizajnéri môžu tak vytvárať vlastné efekty a objaviť zaujímavejšiu formu digitálneho vyjadrovania.”

 

YOUTUBE

Prepojenie s Waze

Ani vy si neviete predstaviť cestovanie bez Waze a počúvania hudby? Už viac ani nemusíte! YouTube prišiel s novinkou a od 21. augusta odberatelia služieb YouTube Premium a Music Premium môžu svoju obľúbenú hudbu počúvať priamo z aplikácie Waze. Aplikáciu už nemusíte opúšťať kvôli prepínaniu skladby. Všetky albumy, zoznamy skladieb, mixy a ďalšie položky, ktoré radi počúvate, sú teraz k dispozícii s niekoľkými rýchlymi klepnutiami priamo v aplikácii Waze.

 

Tak, a už viete všetko. 🙂

 

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>