Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Augustový TRIADWATCH

Teplý úvod vynechám, ok? Aj tak je dosť teplo aj bez toho 😀

FACEBOOK

Zmena mobilných formátov

Možno ste si všimli, možno už aj dávno zabudli, ale mobilná Facebook appka prešla nedávno celkom výrazným redizajnom. Stories dostali svoje vlastné miesto hneď v hornej časti a postupne prichádzajú na rad aj ďalšie formáty. Od 19. augusta sa nám zmení zobrazovanie reklám v mobilnom News Feede. Vidno bude maximálne 3 riadky textu (zvyšok sa schová) a aspect ratio sa zmení z pomeru 2:3 na 4:5. Vraj to robia aj v snahe o univerzálnosť formátu pre obe siete, Facebook a Instagram, aby sa tým zvýšil potenciál cross-proma. Hlavne sa nenechajte dotlačiť k múru a nekopčite bezhlavo rovnaký content na všetky smery len preto, že sa to dá.

 

Nový placement – Search

Testuje sa, majú byť podporované zatiaľ statické obrázky a carousel.

 

Koniec hier v Messsengeri

Ak ste v Messengeri radi objavovali skryté hry a hrali s kamošmi šachové, či basketbalové duely, tak teraz možno uroníte slzu. Rovno si ju ale môžete utrieť, lebo hry nekončia úplne. Facebook ich len presúva na svoju hlavnú platformu, kde dostanú vlastný tab. Z Messengera chce mať totiž rýchlu a jednoduchú aplikáciu bez zbytočných rozptýlení.

 

Live Stream novoty

Prvá novinka sa týka dĺžky streamovania. Z pôvodných 4 hodín zvyšujeme na 8. Kto vymyslí pre svoju značku takto dlhý zmysluplný live stream, pozývam na pivo. 😛

Druhá novinka je podľa mňa veľmi fajn. Po skončení vysielania bude možné video upraviť a vystrihnúť napríklad úvodnú časť, v ktorej sa ešte nič nedeje, prípadne nejaké nepodarené pasáže.

 

Predaj vstupeniek v Evente

Podmienkou je mať založený účet na Eventbrite a prepojený s FB page. Keby ste už aj hneď teraz takoj asap urgent chceli túto novinku využiť, tu nájdete návod ako na to.

 

INSTAGRAM

Schedule & post

To, na čo sme všetci čakali a v čo sme už aj podaktorí dúfať prestali, je tu. Konečne nás Facebook vyslyšal a priniesol možnosť plánovať a automaticky postovať Instagram posty z desktopu. Tretie strany, ako napríklad Kontentino, by síce potešil skôr prístup k API, ale Facebook nie. On ti to radšej vyriešil cez Facebook Creator Studio. Proces je veľmi intuitívny, určite všekto zvládnete aj bez mojich inštrukcií. Tak snáď nám to bude pekne fungovať.

 

3D pozadie v Stories

Znie to zvláštne, ale keď si v rámci tejto funkcie odfotíte selfie, pozadie fotky môžete vymeniť za iné ľubovoľné. Napríklad nahrať fotku z vašej galérie. Prečo by sme to robili? Uvidíme 😀

Inak, keď už sme pri Stories, spomeniem ešte jednu mini novinku. Notifikácie o tom, že vás niekto spomenul vo svojej Story, by mali byť samostatne oddelené od ostatných. Robia to hlavne kvôli influencerom a značkám, aby mali lepší prehľad, kto ich kade-tade spomína.

 

BONUS NA ZÁVER

V júli vyšiel na Netflixe dokument s názvom „The Great Hack“ o škandáli s firmou Cambridge Analytica, ktorá počas volieb amerického prezidenta v roku 2016 zneužila na kampaň pre Donalda Trumpa osobné dáta z Facebooku a ovplyvnila tým výsledky volieb. Ak ste dokument ešte nevideli, určite to napravte. Povedala by som, že je to až povinné pozeranie pre každého jedného z nás.

 

Tak a to je vše přátelé. Keby vám náhodou bolo málo, v podcaste sa rozkecám viac. 🙂

 

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Tento blog píšu skutoční ľudia v Triade kde používame KontentinoAllfred aby sme boli efektívnejší. Spolu s BRACKETSPros&Cons sme členmi DevinBand.,

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám