Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Správaš sa na internete nezodpovedne? Hack You!

Najväčším strašiakom pre mladých ľudí nie je to, že im niekto na Facebook napíše „som gay“ ale to, že im niekto vybieli Fortnite účet alebo sa dostane k ich fotkám v telefóne. A tak sme sa rozhodli že (pre dobro deciek), hackneme ich idol Expl0iteda. Teda nie úplne my. Ale zatiaľ ešte neobjavený tech youtuber/lektor/itečkár/lámač klávesníc a ženských sŕdc Yablko! Ak ho nepoznáš, okamžite to naprav!

Poďme pekne od začiatku.

Edukatívny projekt ČSOB Digitálna inteligencia je fajn vec, ktorej cieľom je naučiť ľudí eliminovať riziká v digitálnom finančnom prostredí. Inými slovami ČSOB chce ľudí naučiť ako sa brániť pred nigérijským princom. A jemu podobnými.

Tento rok sme dostali za úlohu túto tému dostať medzi stredoškolské decká.  Jop, medzi tie decká, ktoré majú pozornosť ako zlatá rybka a narodili sa so smartfónmi v ruke. No a týmto ľuďom má banka hovoriť, aby sa správali na internete bezpečne a zodpovedne.

Vytvorili sme YT seriál Hack Pranks

Vymysleli sme evil plan piatich videí. V každom z nich si Yablko našiel iný spôsob, ako vyhackovať Expl0iteda. Raz mu cez informácie o karte, ktoré si Explo uložil do prehliadača (no no no, toto rozhodne nerobte) objednal 100 pízz. V inom videu si cez livestream našiel kód do internet bankingu a nakúpil mu kraviny na internete. Dokonca sa mu podarila taká šialenosť, že Yablko na pár hodín čorkol Explov instagram a nechal tam postovať jeho fans! Ale čo vám tu budem hovoriť, veď sa pozrite.

Tieto videa mali dokopy viac ako 1,1 milióna videní. Explovi fans celkovo napozerali dokopy 4,5 milióna minút. Čo je asi toľko ako by ste si 3179 krát pozreli VŠETKY Star Wars filmy.

Všetko nie je iba o videách!

Okrem týchto prankov sme pre ľudí vytvorili web www.digitalnainteligencia.sk, kde si mohli useri urobiť test a zmerať svoj digitálny kvocient. Otázky sa týkali témy digitálnej bezpečnosti a podľa toho, že sme mali viac ako 10 000 úspešne dokončených testov, dalo by sa povedať, že sme urobili pre vzdelanie mladých ľudí viac ako mladí ľudia robia pre vzdelanie.

Inak, otázka, ktorá robila ľuďom najväčšie problémy bola (na moje prekvapenie):
Ak chceš mať silné heslo pre každú službu:

  1. Napíšem si ich na papierik, ktorý nosím v dokladoch.
  2. Vytvorím si silné heslá, ktoré si dokážem zapamätať.
  3. Pomôžem si a využijem služby ako sú Lastpass alebo iPassword.

Nevieš? Douč sa to na našej stránke.

Keď škola, tak naozaj v škole.

Učiť ľudí cez web je fajn, ale rozhodli sme sa, že Expla a Yablka zoberieme aj do škôl. A tak sme na 3 školách urobili špeciálnu hodinu informatiky, kde naši novopečení rýchloprofesori predviedli hodinu Obrany proti čiernej mágii hackerom naživo. A točila nás pri tom telka. Dajte si od 38. minúty.

A toto celé bol vlastne iba úvod do toho hlavného – celoslovenského projektu Digitálna škola. Je to špeciálna dvojhodinovka o bezpečnosti na internete zavŕšená spoločným online testom. Už teraz sa do tohto projektu prihlásilo viac ako sto stredných škôl z celého Slovenska.

V celoštátnom monitore digitálnej inteligencie tak vyhrá nielen najlepšia škola notebooky pre celú triedu, ale vlastne my všetci. Pretože vedomosti sú najlepší antivírus.

A to je tá časť na ktorú všetci čakáte. Výsledky.

Kumulatívny reach našej kampane: 6 728 875 používateľov

Video views: 1 104 164 views

A na všetkých videách sme mali:

75 960 lajkov | 1 883 komentárov | 553 share | 2296 dislajkov.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám