Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Čo je Augmented Reality?

Zjednodušene je to pohľad na reálny svet, ktorý je nejakým spôsobom doplnený alebo rozšírený virtuálnymi prvkami. Tieto sú zobrazené buď na displeji cez ktorý sa pozeráte na reálny svet, alebo zobrazené priamo v reálnom svete cez projektor. Kombináciou reálneho a virtuálneho sveta sa dá dosiahnuť veľmi pôsobivý a pútavý výsledný efekt, ktorý okrem faktora zábavy, často vie poskytnúť užívateľovi aj pridanú hodnotu.

Najčastejšie využívané augmented reality aplikácie.

1. Aplikácie, ktoré vás snímajú cez kameru.

Najčastejšie sa používa klasická webkamera (napr. na vašom notebooku), ktorá sníma a rozoznáva vytlačené objekty alebo vašu tvár.
Objekty vyzerajú najčastejšie ako čierne štvorce. Buď si ich vytlačíte na papier, alebo su obsiahnuté v inzercii, vizitke a podobne. Na tieto objekty vie potom aplikácia mapovať prakticky čokoľvek čo si poviete – 3D objekty, obrázky, texty či video. Tu je zopár príkladov.

Pozrite si virtuálne zrkadlo od RayBan, kde ste si mohli vyskúšať virtuálne okuliare.

2. Aplikácie využívajúce mobilné zariadenia.

Najpopulárnejšie aplikácie v tejto kategórii súvisia s navigáciou. Predstavte si, že idete po meste, pred sebou držíte telefón. Na displeji vidíte cez fotoaparát okolité budovy v rozšírenej realite. Aplikácia vám zobrazuje kde sa nachádzajú najlepšie reštaurácie a aké majú hodnotenie, aktuálne menu a pod. Rovnako si takto môžete prezerať  napr. reality na predaj aj s ich cenou a popisom, lokálne informácie z wikipédie alebo desiatky iných vecí ktoré vás len v tejto súvislosti napadnú.

Augmented reality mobilná aplikácia

3. Aplikácie využívajúce projekciu.

A teraz opačne. Nepozeráte sa na žiaden display, ale reálny svet. Pomocou projektoru a tzv. projection mappingu vidíte rozšírenú realitu.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>