Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Programátori patria k najlepším kreatívcom. Potrebujeme ich viac.

Pozrite si 7 dôkazov o tom, že programátori sú skvelí kreatívci. Práve teraz hľadáme do Bratislavského TRIADu ďalších dvoch.

Ľudia z reklamnej branže sa často čudujú, že zamestnávame programátorov a zdá sa im, že vôbec do reklamnej agentúry nepatria, pretože:

  • sú z úplne iného sveta (vôbec nie sú)
  • nikto im nerozumie (väčšinou nie je problém v programátorovi)
  • sú to „kocky“ a nie sú kompatibilní s kreatívcami ani accountami
    (such bullshit)
  • sú to tí divní ľudia z pivnice ako v IT crowd (záleží kam ich posadíte)
  • na pive sedia ticho v kúte alebo sa bavia medzi sebou (Fakt? ROFL)
  • nikto nevie čo vlastne robia (to je zas niekedy fakt :))
  • a ďalšie bulšity…

V skutočnosti si ale neviem predstaviť TRIAD ani žiadnu modernú reklamku bez programátorov. Dokonca si myslím, že tam dnes patria rovnako logicky ako tam patria grafici alebo copywriteri.

„Práca programátora je do veľkej miery o tom ako vyriešiť problém alebo zadanie čo nejefektívnejšie v daných podmienkach a obmedzeniach, tak aby to fungovalo.“

Je vám to povedomé?
Presne tak. Je to takmer totožné s tým čo robia kreatívci pri príprave kampaní alebo značiek. Takže je pravdepodobné, že ak má niekto skvelé programming skills bude aj naozaj kreatívny.
Tu je pár dôkazov priamo z TRIADu, že to tak skutočne je.

1. Ajka

10547754_972490556111429_8104487519023501742_oAjka je programátorka. Skutočná a mega dobrá programátoka. Okrem toho, že skvele kódi napríklad aj takéto krásne animované weby www.rajo.sk, robí ultrakrásne fotky, ktorým sa už dostalo pozornosti aj vo svete. Btw. sem tam vybehne niekam na motorke.

ajka-cervenanska-foto

2. Adam

IMG_4697Adam dokáže mať v hlave aj naozaj veľké systémy a väčšinu svojho programátorského času trávi na projektoch obsluhujúcich viac krajín, ktoré sú napojené na CRM, sklady, Heureky, aukrá, kuriérov a iné bársčo.

V slúchadlách mu pritom šľahá kvalitný Drum ‚n‘ Bass, ale nie hocijaký. Často je to dokonca aj jeho vlastná tvorba. Tu je malá ochutnávka.

3. Ivan

Asi najväčším Ivanovým projektom u nás na náš vlastný a relatívne nový produkt www.kontentino.com, ktorý sa skvele rozbieha a používajú ho nielen naši klienti a slovenské agentúry, ale aj agentúry v zahraničí.

Ivan minulý rok vyhral celoslovenskú súťaž mladých kreatívcov
(spolu s našou Maru) Cannes Young Lions a reprezentoval Slovensko na najprestížnejšej kreatívnej súťaži v Cannes.

10425392_10204030564507475_2552591100160574504_n

4. Palino

Palino je v TRIADe hádam od začiatku a bdie nad všetkými našimi programátormi. Momentálne pod Triadom rozbieha vlastnú programátorskú firmu BRACKETS by Triad. O tom, že je kreatívny svedčí aj to, že on vyhral Cannes Young Lions už v roku 2011 a tiež sa pobral reprezentovať Slovensku do Cannes, kde sa mimo iné stretol aj s TRIADom z paralelného vesmíru.

254967_10150210747433999_8231151_n

5. Roman

Roman, alias „Omanko“ je jedným z najkreatívnejších programátorov, ktorých poznám. Má prsty takmer vo všetkom, čo si vyžaduje creative coding a neštandardné high-tech riešenia, ktoré robíme inhouse, napríklad v takejto aj medzinárodne ocenenej mobilnej aplikácii, alebo v takomto megacool projekte na pohodafestivale.

Okrem toho si vo svojom voľnom čase nakódil real time simulátor grcania, ktorý nájdete na vomit.me.
Áno, robí to naozaj to, čo by ste od toho čakali. Určite vyskúšajte 🙂

vomit

6. Marek

Marek je vášnivý cestovateľ a tak keď práve nie je chorý, cestuje. Sem tam sa stane, že nenastane ani jedna z týchto vecí a vtedy príde do práce, urobí nám dídžeja a popritom niečo nakódi. Napríklad aj takúto peknosť pre náš obľúbený festival. No a z toho cestovania má Marek veľa super fotiek. Tu je pár čo boli práve poruke.

Marek

7. Mišo

Asi nepoznáte veľa programátorov, ktorí behajú do práce cez Devínsku kobylu, hocikedy dajú nejaký triatlon, boli v top 3 na majstrovtvách Slovenska vo vzpieraní a pritom dokážu naprogramovať takýto cool web. Ani my… Iba nášho Michala.

Kreatívne sa Michal baví napríklad tým, že vlastní Facebook stránku so 65 000 likermi a super organickým engagementom. Dajte mu like tu.

A toto možno to nie je až tak kreatívne, ale určite je to neuveriteľné. Michal totiž dokáže za 10 minút zdvihnúť 2 700 kilo nad hlavu! Babám sa vraj dobre na to pozerá 🙂

8. TY a TY

No a práve teraz hľadáme ďalších dvoch programátorov, ktorí rozšíria naše tímy a pomôžu nám s projektami, ktoré nás čakajú. Ide hlavne o Web Developera a Kódera.
Nebojte sa, nemusíte sa považovať za kreatívcov, to je skôr to čím tu nasiaknete. Dôležité a najdôležitejšie je, že ste šikovní a fakt vás baví čo robíte. Ak je to tak, zbytok sa u nás naučíte veľmi rýchlo.
Ozvite sa na jobs@triad.sk alebo vyplňte tento formulárik.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>

Tento blog píšu skutoční ľudia v Triade kde používame KontentinoAllfred aby sme boli efektívnejší. Spolu s BRACKETSPros&Cons sme členmi DevinBand.,

Ďalší článok

Čo je UX?
Pripravený na novú výzvu?
Hľadáme ťa!
Poď k nám