Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Čo je infografika

Informačná grafika (infografika) je vizuálne stvárnenie informácií, dát a vzťahov medzi nimi. Infografikou môžeme nazvať aj piktogram, mapu, technický nákres. Pôvodne tento pojem označoval skôr vizualizované štatistiky a výsledky vedeckej práce, dnes si pod ním môžeme predstaviť takmer všetko. Kým v minulosti elementy infografiky, používanie farieb a podobne bolo viac menej jednotné, teraz narazíte na rôzne druhy infografiky.

Napríklad na takúto:

Alebo takúto:

Alebo aj takúto.

Predovšetkým minulý rok sme zaznamenali priam boom využívania infografiky v marketingu. Firmy začali najímať dizajnérov, aby príťažlivo spracovali informácie o nich a marketéri hľadajú rôzne cesty vizualizované dáta šíriť. Infografika totiž dáva priestor a príležitosť vytvoriť z relatívne suchej a nezaujímavej (aj keď pre firmu možno dôležitej) informácie vďaka atraktívnej forme priam virálny a populárny obsah. Dokonca aj médiá, ktoré by rovnaké informácie čisto v textovej podobe neuverejnili tie isté dáta v podobe infografiky použijú. Možno sa spýtate: „Ok, ale čo z toho má firma, ktorá grafiku vyprodukovala?“ Ak je infografika urobená inteligentne, vtipne a pekne, môže sa stať na internete hitom a ľudia ju budú zdieľať prostredníctvom svojich sociálnych médií. Vďaka tomu firma môže získať napríklad:
– posilnenie kredibility a vnímania odbornosti v oblasti, v ktorej pôsobí
– upozornenie na novú službu/produkt/úspech
– vizibilitu značky a spätné odkazy

Ako infografiku šíriť?

Ciest, ako dostať vašu infografiku k cieľovému publiku je niekoľko. Vlastne ich je neúrekom a závisí od vašej kreativity, ktoré si vyberiete. Najjednoduchšie je poslať infografiku do sveta prostredníctvom sociálnych sietí, môže byť súčasťou blogpostu alebo oživiť tlačovú správu. Existujú aj rôzne agregátory infografiky, napríklad:
dailyinfographic.com
www.coolinfographics.com
www.infographicsarchive.com
www.visual.ly
infographicjournal.com
www.infographicsshowcase.com
submitinfographics.com

Pozrite si jednu z najznámejších infografík, ktorá obletela svet pred pár rokmi.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>