Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Math Wars, rozpútali sme vojnu na Facebooku

Od malička som mal rád matematiku (fakt, nesmejte sa :). Preto som bol veľmi rád, keď nás oslovila firma EXAM, ktorá robí súťaž Matematický klokan, aby sme im pomohli priniesť novú generáciu riešiteľov. Rozhodli sme sa do toho ísť naplno a rozpútali sme na Facebooku tvrdý boj mozgov: Math Wars.

Matematický klokan je súťaž pre žiakov základných a stredných škol. Vďaka Klokanovi môžu žiaci otestovať svoje schopnosti a porovnať sa s deckami z ďalších krajín. Keďže mladí sa radi pretekajú a dokazujú si, kto je lepší, hneď nám bolo jasné, že najlepšie pre nich bude urobiť súťaž. A nie tak obyčajnú, ale matematickú vojnovú stratégiu.

Ako sa hrá Math Wars

Jednoducho si vyberiete súpera, rozhodnete sa, aký ťažký duel chcete hrať. Podľa toho dostanete otázku, ktorú musíte odpovedať. Ak odpoviete správne a máte lepší čas ako súper, duel vyhrávate.

Špecialitky pre najlepších bojovníkov: odznaky!

Jednou z vecí, na ktoré som najviac hrdý a ktorá napadla našich programátorov a grafikov, sú odznaky. Math Wars nie je iba obyčajná hra. Aby sme ju urobili ešte zaujímavejšiu, vymysleli sme systém „odznakov“, ktoré získavajú najlepší hráčí. Odznak môžete získať napríklad, ak porazíte omnoho silnejšieho súpera alebo ak vyhráte viacero súbojov po sebe.

Nečakaný úspech: otázky sa minuli za pár dní

Do hry sme na začiatku dali viac ako sto otázok  na každú kategóriu a naozaj sme nečakali, ako rýchlo ich hráči prekonajú. Do pár dní od spustenia Math Wars najrýchlejší hráči odohrali toľko súbojov, že sa im minuli všetky otázky. Preto sme museli po prvom týždni pridať ďalšie stovky otázok, a hra môže pokračovať ďalej.

Už za prvý týždeň sme oslovili 100 plných tried žiakov

Celkové štatistiky Math Wars ešte nemáme, pretože hra stále rastie, ale za prvý týždeň sa zapojilo viac ako 3000 hráčov, čo je podobný počet ako 100 tried plných žiakov.

Tak čo, odvážite sa na duel? Zahrajte si Math Wars na Facebooku.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Momentálne nikoho nehľadáme, ale kto vie :) Ak si myslíš, že do TRIADu patríš, napíš nám aj tak a možno motyka vystrelí.