Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Čo sú iPhone aplikácie?

Aplikácie sú obľúbeným doplnkom pre iPhone a takiež jedným z podstatných dôvodov prečo sa ľudia pre iPhone rozhodujú. Celosvetovo už počet stiahnutí aplikácií prekročil 10 miliárd. Kvôli ich masovej obľúbenosti sa aplikácie stali aj jedným z nových kanálov marketingovej komunikácie.


Aplikácie sú dostupné na stiahntie v Apple App store v mnohých kategóriách ako napríklad: hry, zábava, cestovanie, vdelávanie, cestovanie, hudba, knihy atd. Momentálne existuje už viac ako 300 000 aplikácií pre iPhone. Väčšina z nich je použiteľná aj na zariadeniach iPod touch a iPad.

Najsťahovanejšou aplikáciou vôbec je hra Angry Birds – jednoduchá kreslená hra, ktorá prekonala 7 miliónov stiahnutí. Pri tak veľkom trhu je prirodzené, že tento segment pritiahol aj pozornosť firiem a marketérov. V prieskume agentúry Admob uviedlo až 70% respondentov, že si už niekedy stiahli brandovanú aplikáciu.

Ako poznáme úspešnú iPhone aplikáciu?

Musí užívateľovi poskytovať hodnotu v nejakej forme. Uživateľ má na výber z veľkého množstva aplikácií. Preto ho aplikácia musí zaujať natoľko, aby si ju nielen stiahol, ale aj pravidelne využíval.

Typy brandovaných iPhone aplikácií

Brandované zábavne aplikácie

Sú to aplikácie, ktorými užívateľ traví svoj voľný čas. Typickým príkladom je brandovaná hra, ktorú si uživateľ zahrá, kým čaká na autobus. Alebo aplikácia, ktorá poskytuje stream obľúbeného rádia. Taketo aplikácie si uživatelia sťahujú preto, lebo sa chcú zabaviť. A práve asociácia značky so zábavou je prímarným cieľom takejto aplikácie.

Audi A4 Driving ChallengeVirtual Zippo LighterRádio_FMSpin the Coke

Brandované funkčné aplikácie

O funkčnej aplikácii hovoríme, pokiaľ je svojou funkčnosťou napojená na produkt spoločnosti, ako napr. užitočná aplikácia, ktorá uživateľovi poskytne cenné informácie. V prípade banky to môže byť napr. zobrazenie najbližších bankomatov. Prípadne aplikácia, ktorá vám umožní spravovať svoj účet. Pre banky to predstavuje napríklad ideálny spôsob, ako spríjemniť svojim klientom život a pritom im byť neustále nablízku.

Adidas Urban Art GuidePizza MizzaFacebookZlaté StránkyErste Group

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>