Pripravený na novú výzvu? Poď k nám

Čo je to geocaching?

Geocaching je spojenie hry a turistiky. Princíp hry spočíva v hľadaní ukrytej nepremokavej schránky (cache alebo aj keška), ktorá obsahuje tzv. „logbook“ (zošitok kam sa nálezca zapíše – dobré je pribaliť aj písadlo :)). Ak je schránka väčšia, môže obsahovať aj nejakú maličkosť, čo poteší nálezcu a ten ju môže vymeniť za novú.

GPS do ruky

Ako sa každý „turistikychtivý“ hľadač dostane ku keške? Od svojho vzniku v roku 2000 má geocaching hromady fanúšikov, ktorý sa zhromažďujú na portáloch zaoberajúcich sa takouto zábavkou. Tu môžu nájsť databázy so súradnicami jednotlivých kešiek. Súradnice následne nahrajú do svojich GPS a honba za pokladom sa môže začať :).

„Poklad“ obvykle nebýva vyššej finančnej hodnoty. Ide o radosť z nálezu, nie o sponzoring na nové BMW. Otvoríte schránku, vezmete si obsah a dnu vložíte predmet s podobnou alebo vyššou hodnotou. Existujú aj tzv. „geocoins“, geomince, ktoré môžete zbierať, ale mali by ste ich vymeniť za niečo podobne hodnotné.

Odlišným druhom predmetov v hre geocaching sú tzv. „travelbugs“. Bývajú spojené so štítkom, na ktorom je vyrazený unikátny kód – „tracking number“. Život travelbugov je o cestovaní. Nie sú to zberateľské predmety, naopak; majú putovať po svete. Podľa pravidiel ich môžete mať u seba 14 dní, alebo napísať majiteľovi mail. Napr. že o mesiac idete do Himalájí :).

…alebo aj mobil 🙂

Dnes, keď už máme mobilnú aplikáciu pomaly aj na krájanie chleba, nie je ani geocaching výnimkou. Na internete ich môžete nájsť niekoľko, napr. originálne nazvaný Geocaching, ktorý vás vyjde na 8,99 eur alebo open-source c:geo.

c:geo aplikácia

Nájdi Jeep

Ako sa dá využiť potenciál geocachingu v reklame? Spýtajte sa ľudí z General Motors. V spolupráci s geocaching.com a inými portálmi vytvorili kampaň, ktorá naplno využila potenciál tejto aktivity. Úlohou hráčov bolo nájsť poschovávané modely Jeepu s priloženým kódom, ktorý následne zadali na webe. Každý mesiac jeden z nich získal navigáciu Garmin a na konci súťaže sa jeden hľadač odviezol domov na novom modeli Jeep Commander. Niektoré z autíčok putovali po svete aj po skončení kampane. Geocaching má teda veľkú virálnu i marketingovú perspektívu.

Šikovní ľudia (patria) do TRIADu

Globálne projekty potrebujú zmanažovať! Posielaj CV >>

Skúsený Art Director, ktorý je už odpracovanými rokmi senior, ale nadšením stále junior 😊 Hľadáme ťa tu >> 

Ideamaker slash Copywriter, ktorý už má celkom vycibrené skúsenosti, ale stále sa mu máli. Čakáme na tvoje nápady >> 

Stážist(k)a - Šikovní študenti, ktorí túžia po cenných skúsenostiach do svojho CV, píšte nám! >>